lørdag 28. august 2010

Shopping CFTBL creature from the black lagoon

Dette er et prosjekt som jeg var ferdig med for lenge siden. En herlig maskin som jeg restaurerte tilbake til ny. Denne delen av hobbyen liker jeg godt , forde under restaureringen kommer en over fler utfordringer som regel.

CFTBL fant jeg tidlig ut at jeg ville ha etter å sett bilder av denne og kikket på videoer på youtube. Promovideo lenger ned på siden. Denne har som sagt et hologram som blir vist via et vindu i playfielden , virkelig spesiell effekt dette også.

Så jeg fant en i Sverige for noen år siden som ikke var solbleket og bortimot perfekt i kabinettet, og hadde et hologramm som var grønt .Hvis du skal kjøpe en CFTBL så sørg for at hologrammet er grønt eller bortimot ellers kan det bli veldig dyrt hvis du må skaffe et nytt hvis du får tak i et.Her er noen bilder av kabinettet:

Virkelig flott kabinett synes jeg.


Godiebagen som kom med maskinen er fortsatt tilstedet.Posen som fulgte med maskinen orginalt som innholdt div extradeler/slitedeler.Prøver bestandig å finne kabinetter som er bortimot perfekt hvis mulig, slik er mye arbeid spart ved en full restaurering. Ingen ting er som et flipperspill som blir som nytt etter shoppingen/restaureringen

Playfielden på denne maskinen , var faktisk fin, men ikke " flott" så når Ole/Elisabeth fikk inn denne måtte den selvfølgelig handles inn fra http://www.parts4pinballs.com/Har du en CFTBL og vil gjøre den virkelig flott , "løp og kjøp" en ny repro playfield. Løfter virkelig helhetsinntrykket veldig synes nå jeg. Playfielden er spilleplaten som diverse plast, metal og andre deler er montert .Denne ble utgitt med 2 playfielder, når denne ble produsert, som er litt forskjell i fargene. I rosafargen er den ene mer fargesterk i den rosa delen. Denne synes jeg er den peneste. Den andre ser litt solbleket ut for meg.

Den som jeg kjøpte hos Ole/Elisabeth er Hot Pink version. Som er den peneste av de 2 playfield versjonene, synes jeg.

Playfield CFTBLHer er bilde av den gamle og nye playfielden:Nytt plastikksett og et plastikk protector sett ble handlet inn også.Alle coiltuber, switcher , nytt strikksett. ++ ble gått over byttet som i en shopping, alle metall deler over playfielden ble tromlet , eller slipt ned og polert.Plastrampene ble flammepolert lett, og ny decal på vinduet i playfielden.Det er noen modder til denne maskinen som jeg vurderte , lys i bilene, flashere i bumperene, men frister ikke å demontere ramper for å bytte pærer, men ingen som fristet så jeg valgte å ha denne relativt umoddet, utenom :Tredde noen gummidonger over de små lampene i whirlpoolen. Disse er grønne slik at de blir litt mer som temaet i spillet


Og jeg brukte noen røde hetter over lampene til insertene til " KISS" da de i protoen var røde , finere sånn synes jeg.Laget også  av noen dioder som var orange superbright til insertene ved bumperene: Noen bilder av nedrivningen,Så resultatet ble slik :

Å skulle ha spillene mine bortimot perfekt , blir nesten en besettelse/galskap, flipperspillene er jo tross alt en bruksgjenstand, ikke et smykke ,

Må jeg minne meg selv på noen ganger.


Litt om spillet :Denne maskinen er fra 1992, og er produsert i 7841 enheter. Designet av John Trudeau som også har blant annet JD, The flintstones, Congo under beltet.

Her er listen hans

http://www.ipdb.org/search.pl?searchtype=advanced&ppl=John%20TrudeauPromovideoen fra Youtube:Spillereglene i enkelthet:Målet med spillet er å skulle starte FILM. Se på bunnen av spilleflaten ser du at det står FILM


Dette gjøres ved å fullføre

KISS, Som er F
Snackbar, Som er I

PAID, Som er L
SLIDE på høyre siden. Som er M


For å starte Multiball , må du fullføre filmen, og deretter låse ballen i til Venstre eller Høyre der det lyser i start movie. Eneste negative som jeg har opplevd med denne maskinen er at jeg synes flasherene føles ganske intense i start movie.

For deretter å starte en 2 ball multiball.

Jævla frustrerende med kun 2 baller i multiballen. Redde jenta ved å skyte ned hvor search inserten er lyst opp , etter du har funnet hun og reddet henne ved å skyte inn i snackbaren , er det klart for å starte super jackpoten. Da går pulsen litt høyere.

Denne maskinen har også en superkul videomode. I begynnelsen av Video Mode , oppdager du en Peeping Tom ser på deg og din kjæreste. Du må banke ham opp for å fullføre Video Mode . Bruk Flipper knappene for å slå venstre og høyre , mens Peeping Tom prøver å dukke dine slag . Du trenger 17 treff på 15 sekunder. Adult mode her bare. Hehe.


Mye herlig musikk er det på denne også, som er musikktema rock&roll.Denne maskinen har mye å by på , så den som ikke har spilt på denne har mye moro i vente.

Noen extra bilder :

Rune

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar