mandag 3. januar 2011

Attack from Mars shopping

Dette er virkelig en klasikker av et spill, masse humor og veldig bra flow i spillet. Dette spillet kan anbefales på det varmeste. Attack from mars (AFM)

Denne maskinen ble handlet inn og trengte litt TLC, så da var det bare å brette opp armene og starte å jobbe
Her er noen bilder av hvordan maskinen så ut før "shoppingen" :


Begynner med kabinetet:
Kabinettet ble ribbet for alt innvendig , for deretter å bli pusset ned slik at all møkk var pusset bort , maskerte opp bunnen slik at denne var klar for lakkering av sidene og bak delen av kabinettet.
Har sett noen bilder av resturering av kabinett og synes at det faktisk er penest når sidene er lakkert ned til bunn :-)

Resultatet ble slik :
Backboxen ble pusset ned og lakket opp slik at denne var klar for nye decaler.
Her hadde jeg bestemt meg for å innstalere decalene på tørt. (Liker ikke tanken på såpe og vann bak decalene.)
Denne jobben ble gjort av 2 personer. En som holdt  decalene og en som strøk på med en ny, ,ren ,myk klut. Når decalen var på var det klar for skjæring av decalen.Var en tur på Claus Ohlson og kjøpte meg en kniv til å skjære decalene med. denne var som en penn og kostet tror jeg 49 kroner. Var veldig god å skjære med.

Kabinett:Dette ble også pusset ned og rails ble fjernet. På første rail jeg skulle fjerne ble jeg litt for ivrig og dro for hardt i denne , det resulterte i at jeg tok med noe av kabinettet.Denne biten limt på igen og sparklet og pusset igjen. Så disse sitter jæ..a godt.
Nummer 2 var jeg mer tolmodig og dette gikk bedre. Phuu

Sparklet igjen hullene og fliser som hadde gått av. Lakkerte deretter opp kabinettt så dette ble klart for decal.

Laget meg også en plate som dekket hvor coin-døra slik at det skulle være enklere å få frontdecalen jevn.


Valgte på frontdecalen å sentrere decalen i forhold til hullet på coindæra og det hvite feltet på decalen
(Har desverre ikke mange bilder fra denne prosessen da begge var opptatt med decalene.)På langsidene er det viktig med ro da det er store flater å holde kontroll på.
Når decalen var på plass skjærte jeg denne for hånd i bunn av langsiden for frihånd, da jeg hadde lest om en som gjorde dette istedet for å skjære etter linjal, og dette fungerte veldig bra.
De andre sidene brukte jeg en "linjal" å skjære etter.
Kabinettet fikk nye rail også.
Nye knotter på baksiden fikk kabinettet også.
Lockdown bar mekanismen ble også rengjort. Det er ikke mange brukte maskiner som er brukt hvor denne er fin/ren.
Pusset denne ren og monterte på nye merker. Denne ble som ny

Før:Etter:Trafoen fikk også seg en liten overhaling slik at denne ser litt bedre ut .PLAYFIELDEN:

Playfielden skulle det monteres en ny repro.


Alle deler fra oversiden ble demontert og lagt bort, deretter ble bunnen plukket ren for deler og lagt til sideslik at alle "T-nut" kunne fjernes.Alle smådeler ble puttet i en tumler slik ar de ble rengjort ( selvfølgelig gikk denne i stykker halvveis ute i shoppingen :-/)
Større deler ble polert/rengjort. Alle coiler fikk nye sleevs. Det var montert nye switcher på spillet når jeg fikk dette. Det var også montert på ny flippermekanisme.

Det som jeg ikke så frem til på dette prosjektet var når boltene til popbumperene skulle slås ned i den nye playfielden + T-nutene. Dette gikk heldigvis bra


Alt metall som hadde sllitasje merker etter ballene ble slipt vekk slik at det fikk tilbake sin "ny" skikk. Dette ble da montert tilbake.
Rampene hadde jeg bestemt meg for å prøve å "flamepolish". Rampene ble som nye. Ingen merker etter ballene der nå. Her er det viktig å ta det med RO. Hadde et lite uhell på den enne rampen, men klarte heldigvis å rette opp dette igjen ( ikke så farlig da det er reproramper å få). Ikke så lett å ta bilde av .


Andre deler ble rengjort får det kom tilbake på playfielden.
Plastic protector sett er selvfølgelig også innstalert.

Tidligere var det montert in 159 pærer og disse heiv jeg, synes disse gir for lite lys og monterte heller inn 259 pærer. Ble endel bedre synes nå jeg da

Det var montert inn noen orange starpost rundt slingshotene disse ble byttet tilbake til røde som det står i manualen.

Har sett endel forskjellig backboard decaler til AFM. Noen av dem så faktisk bra ut , så dette måtte jeg prøve på. Desutten er dette en enkel mod som er lett å fjerne igjen da det bare er å sette tilbake deet orginale backboardet.

Begynte med å demontere backboarden til AFM . Tok noen mål for å kjøpe inn en plexiplate i rette tykkelsen . Denne viste seg å være 12mm
Tok deretter og målte opp for hvor jeg trengte å skjære ut og borre opp.Etter litt saging og bruk av fil ble det slik.
Deretter er det å montere printen som var på baksiden av platen tilbake på den nye, + noen sokkler til lys for å gjennomlyse det nye panelet.Loddet sammen sokklene slik at de belastet 2 forskjellige GI strenger. Og monterte tilbake det nye panelet og startet opp maskinen igjen . Monterte på backboard decalen ogsåBle bra synes jeg . Ble litt mer lys og liv bak der nå + veldig enkelt å sette tilbake til "orginal"
Alt ble montert tilbake, ny software versjon 1.13 ble innst. Og alt starter på null igjen. Og da var det bare å fyre opp.

Fikk problemmer med at viklingene på venster flipper for hold var det brudd i. Fikk fikset opp i dette og noen småjusteringer på noen switcher så er alt 100 % igjen

Her er promovideoen på spillet :


2 kommentarer: