mandag 3. januar 2011

Twilight Zone Shopping

Denne er produsert i 1993 og er et widebodyspill som : JD, IJ,RS for å nevne noen,  som er litt bredere en et standard spill. Og er produsert i 15,235 enheter.

Promo:
Denne er vel regnet som flipperspillerens favoritt, desverre har jeg ikke hatt tid til å spille så mye på denne til at jeg kan gjøre meg opp noen formening om akkurat dette.
Å finne en TZ som ikke er moddet full virker ikke så lett. + at den hadde den orginale manualene med som er fine. Jeg er nøye på det at jeg får med dokumentasjonen med, slik at jeg slipper å handle inn dette senere.+ at den også har den orginale fargene på bumpercapene. Var heldig å kom over en som har vært lagret lenge som var et godt utgangspunkt for en shopping jobb. Denne er en tidlig versjon som innebærer bl.annet hvit klokke, grønn insert
Denne har et flott kabinett som krevde litt jobb for at det skulle bli opp i mot strøkent.
Her er noen bilder av TZ etter jeg har vasket å pusset denne ,har desverre ikke rukket å fikse fronten helt på disse bildene, TZ har en flottt sideart synes jeg ( maskinen etter shopping)Jeg hadde bestemt meg for noen ting som jeg ville gjøre med TZ når jeg fikk denne. Og en av dem var å ikke fylle opp maskinen med masse modder, bare se hvor mye som blir solgt på Ebay.
Når maskinen kom i hus var det å få en oversikt over hva som måtte gjøres. Deretter ble maskinen demontert i småbiter og arbeidet med restaureringen kunne starte:

Klokken :
Som mange har fått med seg så kan klokken på maskinen på problemmer med optoene på grunn av varmen fra lampene innvendig. Så her hadde jeg bestemt meg for dioder. Klokken ble demontert ned til siste del og rengjort for deretter å bygges opp igjen.
Har sett mange bruker 5 mm LED så jeg handlet inn noen ultrabright for denne, og monterte dette inn og fikk satt lys på , men likte ikke helt hvordan den så ut, men jeg hadde noen 10,5 mm LED ultra bright, som jeg da innstalerte, var fortsatt ikke fornøyd, så her var det bare å demontere en gang til. Slipte ned diodene i fronten slik atlyset ikke ble så konsentrert, med spredte lyset mer, da ble jeg fornøyd med resultatet. La forestten inn motstandene ved å lodde bort null ohmene på el.kortet på klokken og la disse inn her. Resultatet ble:


Gumballen:

Gumballen ble også demontert i småbiter for rengjøring , her la jeg ikke inn noen kuler i sidene , men kommer nok til å gjøre det når jeg finner noen. Det synes jeg pynter endel opp.

Doorflashere:

Disse her forsvant som sagt under produksjonen , og en kan se av kortene at det er ledig plass for dem. Kjøpte inn noen lampesokkler++ fra Ole og Elisabeth.
Fant ut hvor disse signalene var hentet fra og loddet dette opp og koblet meg inn med kontakter.  Jeg synes det gir en artig effekt på playfielden uder insertene når jeg spiller. Kan anbefales, Ikke dyr var denne modden hvis du gjør dette selv. Her er bilde av kretsen.

Synes backboarden er litt tom/mørk på TZ så jeg kikket etter en litt nøytral bakgrunn, og kom over en på ebay i england til under 100 lappen så denne ble handlet inn og montert.Endel av miniplayfieldene som er på TZ har sprekker i arten/playfielden. Spesielt synlig i powersonen, så dette var en av tingene som måtte fikses opp i. Så da var det frem med slipepair og airbrush. En skulle tro det skulle være en enkel sak å airbrushe noen rundinger,røde og hvite, men for at det skal bli bra, måtte jeg jobbe noe helt jævlig for å få til , en ser fort når ting er helt rund og ting ikke stemmer. Ikke beste bildet men her er resultatet til slutt.

De fleste har fått med seg at ved fjerning av mylaren på playfielden risikerer en å få med noe av trykken eventuell inserten. Dette skjedde selvfølgelig her, ved flasheren i town square.  Så her ble det litt extra arbeid her også.


Ellers så var/er det bestanding noe småplukk som jeg retter opp i før lakkering. Resultatet er jeg godt fornøyd med og playfielden har fått en exstra beskyttelse også. Undersiden ble også pusset ned for møkk/dritt.
Insiden ble selvfølgelig også slipt ned og lakket opp igjen.Rampene her er orginalt sotete slik at etter rengjøring og en lett flamepolish ble de så bra som de kan være. Alle wire-rampene ble pusset/polert , og andre deller trommlet, bolter lakket opp, coilsleever byttet sov ( det vanlige ved full shopping) og elektronikken ble rengjort.


Ikke noe rart at det kan bli kortsluttninger eller i værste fall brann når det blir så ille.
Noen plast hadde knekt på denne maskinen så jeg fikk tak i noen løse som jeg la ved.

Resultatet av denne maskinen er jeg godt fornøyd med og her er bilder av sluttresultatet for den som liker bilder.
Veldig artig synes jeg er å spille på miniplayfielden med magnetene. Denne maskinen er også utstyrt med en kjeramisk ball som er endel lettere en den vanlige stålkulen. Den Keramiske.kulen flyter nesten vektløst bortover synes jeg. Et spill som virkelig er verdt å finne mer ut om og spille på4 kommentarer:

 1. Veldig interessant, og vakkert som alltid! Jeg liker bloggen din veldig godt.
  Kan du skrive litt mer om clearcoat-prosessen?

  SvarSlett
 2. Hei og takk

  Jeg regner med at jeg starter på et nytt prosjekt om ikke så lenge + jeg har noen playfielder som jeg håper jeg rekker før sommeren.

  Da skal jeg prøve å dokumentere/skrive mer på/med clearcoatingen.

  Noe du savner ?

  SvarSlett
 3. Ah! Elsket dette spillet da jeg var guttunge. Får jeg kjøpe det av deg? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei

   Dette spillet gikk til en flipperentusiast ...som nyter dette nå ..

   Slett